Умен апартамент гр. София

София, България

Луксозен петстаен апартамент автоматизиран изцяло с кабелната система iNELS-BUS!

Мащабен проект изпълнен в сътрудничество с професионален дизайнер. 

Автоматизацията на обекта е пълна и включва цялото осветление от над 40 осветителни кръга  /с регулация на осветеност/, отопление в 6 отоплителни зони, комплексна слънцезащита с автоматични щори, управление на домакински уреди, защита от пожар, защита от пренапрежение, охранителна система, климатизация, метеорологична станция, вентилация и зоново озвучение.

Стилният дизайн на интериора изпълнен с естествено дърво с естествени форми е допълнен от дизайнерски смарт ключове от серията LOGUS90 на EFAPEL, а допълнителното управление се осъществява от локален таблет изпълняващ ролята на централен контролер.

Цялата система може да се управлява и контролира от всяка точка на света с мобилното ни приложение. Погрижихме се за сигурността на клиента създавайки охранителна система с безжични сензори за движение и сензори за отворени прозорци.

Понижихме с над 30% разходите за отопление, като автоматизирахме комплексно отоплението с индивидуални зони, в комбинация с радиатори и климатици.

Създадохме зоново озвучение на обекта с нашeто интернет LARA радио, като го  интегрирахме вместо сутрешна аларма в 3 помещения. Достигнахме ново ниво на комфорт автоматизирайки LARA радиата да пускат различен вид музика в зависимост от часът на деня и помещението, в което клиентът се намира.

Оптимизирахме разходите за отопление допълнително с автоматичното управление на слънцезащитата, според външните условия.

Застраховахме клиента против пожар с автоматизация на сензори за дим, които при задействане подават аларма и спират захранването на всички уреди.

Заедно с клиента създадохме над 30 уникални сцени по негово желание с цел максимален комфорт и сигурност:

  • Автоматично осветяване на гардеробна и гримьорна без нужда от натискане на бутон.
  • Ограничаване на възможностите за включване на уреди и осветления при отсъствие на клиента, когато в обекта работи обслужващ персонал.
  • Един единствен бутон, с който може да се изключи цялото осветление в къщата и да се смъкнат всички щори.
  • Един бутон,  който управлява цели 8 осветления във всекидневната.
  • Предупреждение за отворени прозорци.
  • Автоматично управление на вентилацията в баните по влажност без нужда от човешка намеса.
  • Многобройни осветителни сцени консултирани с дизайнер за създаване на перфектната атмосфера, според ситуацията.
  • През горещите летни дни особено приятна е автоматичната регулация на охлаждането съчетана с управлението на външните щори. 
  • Сцени за симулация на присъствие – възможни само със Смарт система iNELS и гарантиращи допълнително спокойствие при отсъствие от дома.
  • И много други  възможности с опция за промяна във всеки един момент!

Ако и Вие желаете да оптимизирате вашия дом, не се колебайте да се свържете с нас и да заявите оглед и оферта!