Етаж от жилищна кооперация, гр. Габрово

Габрово, България

Апартаментът, включително таванското помещение, гаражът и дворът, са напълно автоматизирани с безжичната iNELS-RF система.

Проектът включва над 80 устройства за управление, интегрирани в една обща система, които работят синхронно помежду си - възможно единствено с безжичната iNELS-RF система.

Автоматизацията на обекта обхваща зонално озвучение, осветление с регулиране на осветеността, отопление разпределено в 5 индивидуални зони, слънцезащита с автоматични завеси и сенници, управление на бойлер, газов котел, готварска печка, защита от пренапрежение, вентилация, парна баня, гаражни и портални врати.

Освен управление на цялата къща с iNELS-RF системата, следим и в реално време статуса на всяко устройство - така няма нужда от проверка на включените уреди и осветления.

Цялата система се управлява от всяка точка на света чрез мобилното ни приложение. Локалното управление е възложено на смарт ключове в дизайнерската серия LOGUS90 и локален тъч скрийн RF-Touch.

Зоналното озвучение е изпълнено с патентованата ни интернет LARA радио - единственото, което може да се монтира в съществуваща конзола от контакт по желание, без нужда от окабеляване и ремонтни дейности.

Заедно с клиента създадохме множество сцени, целящи максимален комфорт, сигурност и оптимизация на разходите:

  • Сцени за „Изгрев“ и „Залез“, където завесите се вдигат или спускат по часовник, а същевременно се активират или изгасват избрани от клиента осветления.
  • Сцени „Романтика“, „Работа“, „Вечеря“ и други, където избраните осветления се включват с точно определена осветеност, а всички останали се изгасват, за да се създаде перфектна атмосфера за съответната ситуация. Тези сцени не само спестяват електроенергия, но и помагат за отпускане на зрението.
  • Само с един бутон може да се изключи цялото осветление.
  • Подгряване на бойлера по график с цел намаляване на разходите за електроенергия. Възможност за подгряване на бойлера и включване на отоплението от всяка точка на света, така че домът да посреща пътуващите топло и уютно.
  • Прекратяване на притесненията за забравена ютия или котлон - автоматично изключване на печки и контакти при отсъствие на клиента.
  • Защита от наводнение.
  • Прекратяване на разходите за отопление при отворен прозорец - при отворен прозорец отоплението спира.
  • Прекратяване на притеснението за забравен отворен прозорец, врата или гараж - със сензорите ни за врати и прозорци клиентът знае във всеки един момент дали те са отворени.
  • Изключително удобни безжични смарт ключове, залепени директно на таблите на леглото - клиентът няма нужда да става, за да изгаси осветлението и да управлява завесите.
  • Симулация на присъствие.

Ако и Вие желаете да спестите време и разходи, не се колебайте да се свържете с нас и да заявите оглед и оферта!